Kisded tenger – a POKET első balatoni antológia kötete Ugron Zsolnával és Vecsei H. Miklóssal

JÚN. 25. PÉNTEK, 18:00–20:15
Kisded tenger – a POKET első balatoni antológia kötete Ugron Zsolnával és Vecsei H. Miklóssal
Vaszary Galéria Kert
 
Vaszary Galéria Kert
 
18.30 - Lilla von Puttkamer kiállítás megnyitója megnyitja: Can Togay
19.00 - A Kisded tenger kötet bemutató beszélgetése Ugron Zsolnával és Vecsei H. Miklóssal Zenél: Platon Karataev
Pálóczi Horváth Ádám versének indító képe a POKET Zsebkönyvek első, régóta dédelgetett balatoni antológiájának címe. A kötet személyes Balaton-utazásra hív, ahol e kultúrtáj írók, költők prizmáján keresztül tárul elénk. Zsánerképek, lélekrajzok, víz-mosta, nagy felismerés-történetek, könnyed, lebegő, mégsem súlytalan panorámák.
„A kötetben olyan írások szerepelnek, amik nekem a Balatont idézik. Akkor is, ha éppen semmi közük sincs a tóhoz.” – írja előszavában a kötet szerkesztője, Ugron Zsolna.
E válogatáshoz épp ezért olyan festményeket és rajzokat válogattunk, melyek légiességükkel, elmosódó kontúrjaikkal, pasztell színvilágukkal e szöveggyűjtemény változatosságához, tágasságához, mélységéhez és magasságához illeszkednek. Nem magyaráznak, nem kiegészítenek, hanem önálló művekként párosulnak az irodalmi alkotásokhoz.
18.00-kor nyílik meg Puttkamer Lilla kiállítását, melynek keretében e képek a Vaszary Galéria Széchenyi termében „éltre kelnek”, maguk testi valóságában is láthatóvá válnak. A kiállítást 18.30-kor nyitja meg Can Togay. Puttkamer Lilla festményei először láthatók Balatonfüreden. Nagy megtiszteltetés, hogy a POKET szárnyai alatt, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve az irodalom és képzőművészet találkozásában, a Balatonhoz oly közel, a tó északi fővárosában mutathatjuk be őket a nagyközönség számára.
19.00-kor Vecsei H. Miklós a POKET alapítója beszélget Ugron Zsolnával, aki egy személyben a kötet szerkesztője és nagykövete is. Szeretettel várunk benneteket a piknikjellegű bemutatón, pokrócot és párnákat hozzatok!
A beszélgetésen a Platon Karataev zenél. A műsor után lehetőségetek lesz dedikáltatni a kötetet.
Az eseményen védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.