A magyar film öt gazdag éve + Az utolsó éjszaka / Vaszary-villa

JÚN. 26. CSÜTÖRTÖK, 20:30–22:03

A magyar film öt gazdag éve + Az utolsó éjszaka / Vaszary-villa

EGY KÜLÖNLEGES FILM VETÍTÉSE ÉS A MAGYAR FILM EGYIK LEGIZGALMASABB KORSZAKA A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON - BESZÉLGETÉSSEL
Az éppen 120 éves A táncz-cal kezdődött, részben Kolozsváron folytatódott olyan, később világhírűvé vált alkotók közreműködésével, mint Korda Sándor (azaz Sir Alexander Korda) és Kertész Mihány (azaz Michael Curtiz): a magyar némafilm története alig harminc évet ölel fel, és ebből mindössze öt volt olyan, amilyenről a magyar film úttörői – mindenekelőtt a zseniális színigazgató-producer-rendező Janovics Jenő – álmodoztak. Az akkor készült 600 játékfilmből ráadásul jószerivel csak szilánkok maradtak fenn. A Filmarchívum kutatói több évtizedes kutatómunka eredményeként mégis viszonylag átfogó képpel rendelkeznek erről a filmes örökségről.
Kurutz Márton filmtörténész, a Filmarchívum kutatási és gyűjteményi vezetője erről az izgalmas periódusról tart előadást.
Bővebben a programról: https://mozgokepfesztival.hu/.../a-magyar-film-ot-gazdag-eve

Regisztrálj a fesztiválra: https://mozgokepfesztival.hu/regisztracio
ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
🗺️ A Mozgókép Fesztivál helyszínei: https://mozgokepfesztival.hu/helyszinek
🆓 A fesztiválon való részvétel ingyenes, de online előregiszt­rációhoz kötött. A regisztrá­cióra a mozgokepfesztival.hu oldalon van lehetőség.
🪑 A vetítéseken a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
🃏 Az eseményen az aktuálisan érvényben lévő járványügyi rendelkezéseknek megfelelő­en vehetsz részt. Az aktuális szabályozások értelmében, a fesztiválkarszalagot, ami belépést biztosít a fesztivál programjaira, csak a védettsé­gi igazolvány helyszíni felmu­tatásával kaphatod meg.
😷 A járványhelyzetre való tekintettel, kérjük, hogy fokozottan figyelj a higiéniára, ha teheted, viselj maszkot, ügyelj a távolságtartásra.
♻️ Mi odafigyelünk a környezetre, kérünk, hogy te is tegyél így. Ülőhelyeden ne hagyj szemetet, és ha teheted használd a környéken található szelektív kukákat.