Szakmai programok a Magyar Mozgókép Fesztiválon / Vaszary-villa

JÚN. 25., 11:00 – JÚN. 26., 12:00

Szakmai programok a Magyar Mozgókép Fesztiválon / Vaszary-villa

A NEMZETI FILMINTÉZET ÉS A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁL HÁROM KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉSSEL KÉSZÜL A FILMSZAKMA AKTUÁLIS KÉRDÉSEIT TÉMAKÖRÉBEN

KANAPÉFORRADALOM / június 25., 11:00
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS A FILMFORGALMAZÁS VÁLTOZÓ VILÁGÁRÓL
Nehéz, és kihívásokkal teli másfél év áll a hazai filmforgalmazás mögött: a mozik többnyire zárva voltak, így sok magyar film a premierig sem jutott el, miközben – dacára a körülményeknek – akadtak szép sikerek is, gondoljunk csak például a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre vagy a Pesti balhé fogadtatására.
Az online filmnézés mindennapossá vált – a streaming oldalakon a magyar filmek is népszerűek, így a legjobb pillanatban indult el a Nemzeti Filmintézet saját VOD platformja, a Filmio, amelyen soha nem látott mennyiségben és minőségben érhetőek el friss és klasszikus hazai alkotások. Hogyan készül a magyar film a pandémia utáni időszakra? Milyen változásokat hozhat a klasszikus forgalmazási menetrendben a streaming megerősödése? Miben mérhető 2021-ben egy magyar film sikeres szereplése?
Többek között erről szól a kerekasztal, amelynek résztvevői: Bálint Péter (Forgalmazók Egyesülete), Gyenis Ajándok (Cinego, Mozinet); Jung Zsuzsanna (Nemzeti Filmintézet, Filmio); Paszternák Ádám (Kreatív Európa Iroda); Ráduly György (Nemzeti Filmintézet, Filmarchívum).
Bővebben a programól: https://mozgokepfesztival.hu/.../kanapeforradalom...

EGYEDÜL NEM MEGY / június 25., 14:00
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS A KOPRODUKCIÓS FILMGYÁRTÁSRÓL
A Nemzeti Filmintézet egyik stratégiai célja, hogy serkentse a koprodukciós együttműködést, elsősorban a visegrádi országokkal - Csehországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával. Az elmúlt évben több ilyen alkotás gyártását támogatta az NFI.
A kerekasztal-beszélgetés témáit a friss tapasztalatok, valamint az elkövetkezendő időszak kérdései adják: a gyakorlati problémák mellett a közeljövő kihívásairól, lehetőségeiről is szó lesz.
Megszólalnak a koprodukciókban érdekelt szakemberek: Krigler Gábor, aki televíziós sorozatokat fejleszt; Petrányi Viktória, aki főként játékfilmeket gyárt; Temple Réka, aki animációs filmekkel foglalkozik, valamint az NFI részéről Bereczki Csaba nemzetközi igazgató.
Bővebben a programól: https://mozgokepfesztival.hu/.../egyedul-nem-megy...

A SZOMSZÉD KERTJE MINDIG ZÖLDEBB? / június 26., 11:00
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS A FENNTARTHATÓ FILMGYÁRTÁSRÓL
Ez nemcsak környezetvédelmi és kulturális törekvés, hanem gazdasági ésszerűség: a korszerűbb eszközökkel dolgozó “zöld” produkciók olcsóbban, hatékonyabban működnek. Mik lehetnek a magyar filmipar környezetvédelmi célkitűzései? Milyen szabályzókkal és ösztönzőkkel segíthetők ezek elő? Milyen változásokra van szükség ahhoz, hogy érdemben zöldebbé tegyük filmkészítést Magyarországon?
Erről beszélgetünk Balika Gergővel, a Midatlantic Films produkciós igazgatójával, Iványi Petrával, producerrel, valamint Lányi Eszterrel, a Nemzeti Filmintézet képzési igazgatójával.
Bővebben a programól: https://mozgokepfesztival.hu/.../a-szomszed-kertje-mindig...

Regisztrálj a fesztiválra: https://mozgokepfesztival.hu/regisztracio
ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
🗺️ A Mozgókép Fesztivál helyszínei: https://mozgokepfesztival.hu/helyszinek
🆓 A fesztiválon való részvétel ingyenes, de online előregiszt­rációhoz kötött. A regisztrá­cióra a mozgokepfesztival.hu oldalon van lehetőség.
🪑 A vetítéseken a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
🃏 Az eseményen az aktuálisan érvényben lévő járványügyi rendelkezéseknek megfelelő­en vehetsz részt. Az aktuális szabályozások értelmében, a fesztiválkarszalagot, ami belépést biztosít a fesztivál programjaira, csak a védettsé­gi igazolvány helyszíni felmu­tatásával kaphatod meg.
😷 A járványhelyzetre való tekintettel, kérjük, hogy fokozottan figyelj a higiéniára, ha teheted, viselj maszkot, ügyelj a távolságtartásra.
♻️ Mi odafigyelünk a környezetre, kérünk, hogy te is tegyél így. Ülőhelyeden ne hagyj szemetet, és ha teheted használd a környéken található szelektív kukákat.