Filmdal: Beszélgetés Bereményi Gézával / Vaszary-villa

JÚN. 25. PÉNTEK, 17:30–18:30

Filmdal: Beszélgetés Bereményi Gézával / Vaszary-villa

BESZÉLGETÉS A MAGYAR FILMAKADÉMIA EGYESÜLET EGYIK IDEI ÉLETMŰDÍJASÁVAL A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZIVÁLON
A XX. századi magyar sors megismeréséhez vaskos történelmi munkák forgatása mellett Bereményi Géza filmjeit érdemes nézni. A Megáll az idő vagy az Eldorádó legendás mondataiban egész életutak sűrűsödnek össze. Többek között András Ferenc és Gothár Péter forgatott filmet a forgatókönyveiből, az 1985-ös A tanítványokkal lépett színre rendezőként. Jelentős munkái közé tartozik A turné és A Hídember. Tavaly megjelent önéletrajzi könyvének, a Magyar Copperfieldnek egyes elemei az Eldorádóban is feltűntek.
Bővebben a programról: https://mozgokepfesztival.hu/.../filmdal-beszelgetes...

Regisztrálj a fesztiválra: https://mozgokepfesztival.hu/regisztracio
ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
🗺️ A Mozgókép Fesztivál helyszínei: https://mozgokepfesztival.hu/helyszinek
🆓 A fesztiválon való részvétel ingyenes, de online előregiszt­rációhoz kötött. A regisztrá­cióra a mozgokepfesztival.hu oldalon van lehetőség.
🪑 A vetítéseken a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
🃏 Az eseményen az aktuálisan érvényben lévő járványügyi rendelkezéseknek megfelelő­en vehetsz részt. Az aktuális szabályozások értelmében, a fesztiválkarszalagot, ami belépést biztosít a fesztivál programjaira, csak a védettsé­gi igazolvány helyszíni felmu­tatásával kaphatod meg.
😷 A járványhelyzetre való tekintettel, kérjük, hogy fokozottan figyelj a higiéniára, ha teheted, viselj maszkot, ügyelj a távolságtartásra.
♻️ Mi odafigyelünk a környezetre, kérünk, hogy te is tegyél így. Ülőhelyeden ne hagyj szemetet, és ha teheted használd a környéken található szelektív kukákat.