A mi Kodályunk / Vaszary-villa

JÚN. 25. PÉNTEK, 20:30

A mi Kodályunk / Vaszary-villa

A MI KODÁLYUNK A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON - KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL
A rendhagyó dokumentumfilm Kodály kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két tehetséges fiatal muzsikus szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész a 2019-ben újból megrendezett hangverseny során nemcsak gyönyörűen megszólaltatják Kodály darabjait, de a koncertre való felkészülés során ellátogatnak a fiatal Kodály életének meghatározó helyszíneire is.
A szokatlan formanyelvű, zenei betétekkel gazdagon átszőtt alkotásban minden információ a zenészek párbeszédeiből derül ki, emellett archív rádiós anyagok felhasználásával megszólalnak pályatársak és tanítványok is.
Rendező: Petrovics Eszter
Szereplők: Devich Gergely, Ránki Fülöp
Bővebb információ a filmről: https://mozgokepfesztival.hu/film/a-mi-kodalyunk


ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
🗺️ A Mozgókép Fesztivál helyszínei: https://mozgokepfesztival.hu/helyszinek
🆓 A fesztiválon való részvétel ingyenes, de online előregiszt­rációhoz kötött. A regisztrá­cióra június 9-től a www.mozgokepfesztival.hu oldalon van lehetőség.
🪑 A vetítéseken a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
🃏 Az eseményen az aktuálisan érvényben lévő járványügyi rendelkezéseknek megfelelő­en vehetsz részt. Az aktuális szabályozások értelmében, a fesztiválkarszalagot, ami belépést biztosít a fesztivál programjaira, csak a védettsé­gi igazolvány helyszíni felmu­tatásával kaphatod meg.
😷 A járványhelyzetre való tekintettel, kérjük, hogy fokozottan figyelj a higiéniára, ha teheted, viselj maszkot, ügyelj a távolságtartásra.
♻️ Mi odafigyelünk a környezetre, kérünk, hogy te is tegyél így. Ülőhelyeden ne hagyj szemetet, és ha teheted használd a környéken található szelektív kukákat.
A csodálatos Veszprém-Balaton régióban, 2021. június 23-26. között kerül megrendezésre az új Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.